Subsidiekans

Connecting Europe Facility (CEF)

Met subsidie naar duurzaam en efficiënt transport!

De afgelopen decennia heeft Europa gebouwd aan een sterke infrastructuur. Dit is immers een voorwaarde voor een concurrerende en samenbindende economie, die bovendien leidt tot meer werkgelegenheid. De meeste wegen, rails en vaarroutes liggen er nu wel. De nieuwe uitdaging is hoe alle modaliteiten daar op een slimme, duurzame wijze gebruik van kunnen maken. Voor zulke projecten biedt de Connecting Europe Facility (CEF) interessante subsidiekansen.

Doelstelling van CEF Transport

Het doel van het nieuwe Europese subsidieprogramma CEF wordt als volgt verwoord: "the objective is to ensure sustainable and efficient transport in the long run, optimizing the integration and interconnection of transport modes and enhance the interoperability, safety and security of transport services".

Voor welke partijen is CEF interessant?

Uiteenlopende partijen leveren hun bijdrage aan de hierboven omschreven doelen.

U bouwt en ontwikkelt infrastructuur
Infrastructuur is nooit 'af'. Het bestaande netwerk kan nog worden uitgebreid, fijnmaziger en slimmer worden gemaakt. Onderwerpen die passen binnen het CEF-programma, en waarvoor u beroep kunt doen op CEF-subsidiebudget zijn:

  • infrastructuur voor gebruik van alternatieve brandstoffen;
  • verbeteren van de rail-, water- en weginfrastructuur;
  • verbeteren van haven- en containerverbindingen met het achterland;
  • investeren in multimodale voorzieningen zoals vervoersterminals of overslaghavens.

U ontwikkelt en implementeert transportinnovaties
Het verminderen van geluidsoverlast bij railvervoer; duurzaam vervoer zoals LNG en schone schepen; innovatieve transporttechnologieën op gebied van geluidsreductie; het verbeteren van veiligheidssystemen voor alle transport. Talloze partijen in Europa zijn actief met het implementeren van dergelijke innovaties. Dit is precies waar Connecting Europe Facility naar op zoek is, en subsidie beschikbaar voor stelt.

Voor een goed CEF-subsidieresultaat telt hands-on ervaring!

Als het u gaat om het vergroten van uw subsidiekansen dan zoekt u een partij met CEF en TEN-T (de voorloper van CEF) subsidie-ervaring in Europa. En dan komt u vroeg of laat bij PNO uit! Dat klinkt onbescheiden maar de ervaring, die hebben wij. Neem dus gerust contact op met één van onze CEF-specialisten.

Contactpersoon:

Marc De Coster
marc.decoster@pnoconsultants.com
+32 (0)2 613 31 19

 

Nieuwsbrief


Voor het meest recente nieuws over subsidiemaatregelen kan je een kijkje nemen op onze nieuwspagina

Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zo blijft u steeds op de hoogte van nieuws op subsidievlak.

info@pnoconsultants.be
zoeken