Direct contact? +32 2 613 31 10

Bel ons:
+32 2 613 31 10
#

PNO Consultants helpt bedrijven bij het opmerken,
aanvragen en opvolgen van subsidies voor uw projecten,
zodat u zich volledig kunt concentreren op de
operationele uitvoering en uw core-business.

Hierbij begeleiden wij u van A tot Z in de trajecten
die de verschillende subsidieverstrekkers uitstippelen,
en nemen we zoveel mogelijk werk uit uw handen.

Nieuws

Ecologiepremie Plus: Nieuwe Limitatieve Lijst


08/02/2017

Sinds 9 januari 2017 is een nieuwe limitatieve lijst van toepassing voor de subsidiemaatregel Ecologiepremie Plus. Die premie geeft ondersteuning aan bedrijven die investeren in energiebesparing, hernieuwbare energie (of warmtekrachtkoppeling) en milieutechnologie. Er kan een premie verkregen worden voor een beperkt aantal technieken die opgesomd staan in deze lijst, die elk jaar enkele keren wordt aangepast.

Belangrijkste aanpassingen

-          Focus op transport met CNG (Compressed Natural Gas) en LNG (Liquefied Natural Gas): er is opnieuw steun voor tankinfrastructuur voor LNG en CNG en voor drie nieuwe technieken voor vrachtwagens met CNG of LNG als brandstof.

 

-          Vervoer via spoor- of waterweg als vervanging van bestaande infrastructuur voor wegvervoer werd opnieuw ingevoerd, met als belangrijke nuance dat deze alleen aanvaardbaar is als de capaciteit voor wegvervoer wordt afgebouwd ten voordele van vervoer via spoor- of vaarweg. Uitbreiding van de capaciteit komt dus niet in aanmerking.

 

-          Er werden twee nieuwe technieken toegevoegd:

o   201061: Warmtepomp met als warmtebronsysteem de bodem of restenergie van de industrie (maximaal vermogen installatie 5MW). De warmte moet gebruikt worden voor gebouwklimatisering en/of voor gebruik in industriële processen.

o   201062: Struvietinstallatie voor het verwijderen van fosfaten uit afvalwater. Fosfaten recupereren uit afvalwater door toevoeging van magnesiumchloride of magnesiumoxide onder de vorm van struviet (bodemverbeteraar).

   De volledige lijst kan hier teruggevonden worden.Wilt u meer weten?

U kan ons ook vinden op LinkedIn!
CONTACT
Excelsiorlaan 51
1930 Zaventem
België

 

Copyrights © PNO Consultants  |  Sitemap  |  Disclaimer