Direct contact? +32 2 613 31 10

Bel ons:
+32 2 613 31 10
#

PNO Consultants helpt bedrijven bij het opmerken,
aanvragen en opvolgen van subsidies voor uw projecten,
zodat u zich volledig kunt concentreren op de
operationele uitvoering en uw core-business.

Hierbij begeleiden wij u van A tot Z in de trajecten
die de verschillende subsidieverstrekkers uitstippelen,
en nemen we zoveel mogelijk werk uit uw handen.

Nieuws

KMO Instrumenten van Agentschap Innoveren en Ondernemen zijn een succes!


30/03/2017

Op 22 maart organiseerde Agentschap Innoveren en Ondernemen de “Dag van de KMO Portefeuille” in Technopolis in Mechelen. Dhr. Bernard De Potter gaf er een inzicht op de evoluties van het afgelopen jaar en de toekomstplannen. We onthouden vooral de provinciale antennes van het Agentschap Innoveren en Ondernemen samen met de Innovatiecentra meer dan ooit naar voor geschoven worden om ondernemingen te begeleiden bij hun innovaties en groeiplannen!

Vlaanderen biedt een pallet aan steunmaatregelen aan die daarbij een financiële incentive kunnen geven. De in april van 2016 vereenvoudigde KMO Portefeuille heeft al een goede 130.000 projecten ondersteund. Opvallend daarbij is dat bijna 90% van de bedrijven die hiervan gebruik maakten kleine ondernemingen zijn! Sinds april 2016 werd er al voor meer dan 53 miljoen EUR aan KMO Portefeuille toegekend waarvan ongeveer 75% voor opleidingstrajecten en 25% voor advies.

De KMO Groeisubsidie die nog maar in mei 2016 in het leven werd geroepen, heeft in totaal al voor 3,8 miljoen EUR ondersteuning toegekend aan 152 projecten. Met een slagingspercentage van om en bij de 70% is ook deze steunmaatregel dus zeker een succes te noemen! Bijzonder aan deze steunmaatregel is dat hij gebruikt kan worden voor een eigen aanwerving én voor ondersteuning door een externe dienstverlener (voor beide takken telkens 50% subsidie met een maximum van 25.000 EUR). De dienstverlener hoeft hiervoor geen erkenning te hebben, maar moet uiteraard wel een aantoonbare toegevoegde waarde kunnen bieden.

Voor meer info over deze of andere steunmaatregelen die Agentschap Innoveren en Ondernemen aanbiedt, contacteer ons!
Wilt u meer weten?

U kan ons ook vinden op LinkedIn!
CONTACT
Excelsiorlaan 51
1930 Zaventem
België

 

Copyrights © PNO Consultants  |  Sitemap  |  Disclaimer