Direct contact? +32 2 613 31 10

Bel ons:
+32 2 613 31 10
#

PNO Consultants helpt bedrijven bij het opmerken,
aanvragen en opvolgen van subsidies voor uw projecten,
zodat u zich volledig kunt concentreren op de
operationele uitvoering en uw core-business.

Hierbij begeleiden wij u van A tot Z in de trajecten
die de verschillende subsidieverstrekkers uitstippelen,
en nemen we zoveel mogelijk werk uit uw handen.

Nieuws

ESF oproepen: indiening mogelijk tot 30 juni 2017


08/05/2017

Nog tot en met eind juni 2017 staan een aantal interessante ESF oproepen open. Het gaat over subsidies voor opleidingen en andere maatregelen die een duurzame loopbaan van de werknemers bevorderen.

Europees Sociaal Fonds

Het Europees Sociaal fonds (ESF) stimuleert Vlaamse organisaties om de arbeidsmarkt te versterken en de werkgelegenheid te vergroten. Het fonds helpt mensen omscholen naar een nieuwe job of begeleidt hen bij het zoeken naar een eerste baan. Bedrijven krijgen hulp bij de afstemming werk/privé voor de werknemers en de structuur van de arbeidsorganisatie. Ook maatschappelijk kwetsbare groepen, zoals laaggeschoolden, allochtonen of personen met een arbeidshandicap worden hierin betrokken. Daarnaast stimuleert het ESF organisaties om innoverend en transnationaal te werken. Het doet dit alles met zowel Europese als Vlaamse middelen.

Openstaande oproepen

Onderstaand worden enkele van de huidig openstaande oproepen weergegeven, allen met een uiterlijke indiendatum (deadline) op 30 juni 2017. Alle openstaande oproepen kunnen hier teruggevonden worden.

·         Oproep 395 - Opleidingen in bedrijven

 

Wat? Het doel van deze oproep is om opleidingen in Vlaamse bedrijven te stimuleren.

 

Wie? Deze oproep richt zich zowel op kmo’s als grote ondernemingen.

 

Hoeveel? Er is een maximale subsidie mogelijk van € 100.000 per project, met een steunpercentage van 70% voor kmo’s en 50% voor grote ondernemingen.

 

·         Oproep 396 - Duurzaam loopbaanbeleid

 

Wat? Deze oproep wil de werkbaarheid van jobs op de Vlaamse arbeidsmarkt verbeteren door een duurzaam loopbaanbeleid op organisatieniveau te introduceren. Organisaties worden aangemoedigd om beleidsinstrumenten en –systemen te implementeren die de duurzaamheid van loopbanen voor zowel werknemers als het bedrijf ten goede komen, zodat een zo hoog mogelijke werkzaamheidsgraad gerealiseerd kan worden in Vlaanderen.

 

Wie? De oproep richt zich op alle ondernemingen en organisaties op de Vlaamse arbeidsmarkt (zowel uit profit/non-profit sector, als uit het Normaal Economisch Circuit en de sociale economie). Ook de vakbonden komen in aanmerking.

 

Hoeveel? Er is een maximale subsidie mogelijk van € 80.000 per project, met een steunpercentage van 70% voor kmo’s en 50% voor grote ondernemingen.

 

·         Oproep 397 - Anders Organiseren

 

Wat? Binnen deze oproep kunnen bedrijven werkbaar werk voor hun werknemers creëren door de structuur van arbeidsdeling in de organisatie onder de loep te nemen. Organisaties  krijgen de kans om op maat van hun organisatie op zoek te gaan naar een structuur van arbeidsdeling die medewerkers meer autonomie geeft, hen terug zicht geeft op het grotere geheel, minder stress bezorgt en die de organisatie wendbaarder maakt.

 

Wie? De oproep richt zich op alle ondernemingen en organisaties op de Vlaamse arbeidsmarkt met meer dan 20 werknemers (zowel uit profit/non-profit sector, als uit het Normaal Economisch Circuit en de sociale economie).

 

Hoeveel? Er is een maximale subsidie mogelijk van € 80.000 per project, met een steunpercentage van 70% voor kmo’s en 50% voor grote ondernemingen.
Wilt u meer weten?

U kan ons ook vinden op LinkedIn!
CONTACT
Excelsiorlaan 51
1930 Zaventem
België

 

Copyrights © PNO Consultants  |  Sitemap  |  Disclaimer